1 SZOKNYA 7 STÍLUS

Szerző: | MEGJELENÉS, VÁLTOZÓKOR

A mai bejegyzést egyetlen ruhadarab köré építettem. Azt szeretném megmutatni, mennyire sokoldalúan kihasználható egy klasszikus, lefelé enyhén szűkülő, néhány centivel a térd alatt végződő, szürkéskék árnyalatú farmerszoknya.

 

KLASSZIKUS

A szoknyát itt hagyományos elemekkel vegyítettem. A piros, fehér, fekete: klasszikus színkombináció. A pöttyös szintén vissza-visszatérő eleme a divat világának. A blúz enyhén karcsúsított, a derék vonalát a széles, elöl keskeny öv hangsúlyozza.

Ez jó megoldás lehet annak, aki ülőmunkát végez, mert nem kell attól tartania, hogy az övcsat egész nap a gyomorszájába mélyed. A blúz magasan záródó gallérjához vidám részlet a női csokornyakkendő. A bokacsizma hegyes orra elegáns, magassága egész nap kényelmes viselet. A mintázata egy kis játékosságot visz a megjelenésbe. Az egyre hűvösebb napokon kellemesen melegít a piros, dupla gombolású, gyapjúszállal kevert kabátka. „A” vonalú szabása karcsú megjelenést és kényelmes járást biztosít. Katonai jellegét a sapka finoman hangsúlyozza. A kiegészítők is az alapszíneket tükrözik vissza. A piros táskában akár egy dosszié is elfér.

 

ÜZLETI

Ennél az összeállításnál a visszafogott színek és az egyszerű szabásvonalak miatt kifogástalan megjelenést biztosítanak akár egy üzleti tárgyalásra is. A ropogós fehér ing magasan záródó, merev gallérját jól ellensúlyozza a karcsúsított szabásvonal. A derék vonalát a szoknya övbújtatóiba fűzött galambszürke bőröv hangsúlyozza. A hivatalos megjelenést tovább erősíti a galambszürke blézer. Nőiessé a sálgallér teszi. A kiegészítők mindegyike visszafogott, összhatásában harmonikus, elegáns, de visszafogottan nőies megjelenést biztosít. A sál és a fülbevaló meggypiros színe finom részlet, ami nem tereli el a figyelmet a megbeszélésről.

 

VÁROSI

A farmerszoknya ebben az esetben a hétköznapi, városi ruhatár alapja. Jól illik hozzá a mély lila, vékony kötött anyagból készült pulcsi. Csinos részlet az érdekes nyakkivágás és a saját anyagából készült öv. Masnira kötve fiatalos, nőies részlet. Elmaradhatatlan a farmerdzseki, de más árnyalatban, mint a szoknya! A lila-türkizkék mintás kendő kellemes viselet hűvösebb reggeleken és üde színfoltja a sötétebb árnyalatú összeállításnak. A fülbevaló hasonló színeivel és csillogásával hívja fel magára a figyelmet. A magas sarkú, telitalpú sportos bőrcipő kényelmes akár az egész napos ügyintézés, vásárlás során. A táska zsebei rengeteg iratot és női holmit elnyelnek.

 

EXTRAVAGÁNS

A visszafogott szoknya ez esetben kiváló alapja a harsány színeknek. A türkizkék blúz nyakát több soros extra fodor teszi feltűnővé. A kiwizöld gyapjúkabát kellemesen puha és meleg. A hiányzó napsütést remekül pótolja a bohókás narancspiros műszőr gallér, öv és táska. Ezek még a legborúsabb szürke hangulatot is elűzik. Feltűnő kiegészítők a díszes, strasszos fülbevaló és a feltűnő színekben pompázó, magas sarkú, telitalpú topánka.

 

DÖGÖS

A visszafogott szoknyát megvadítottam egy kicsit. A hatást a telt, őszi színek, mint a mélyvörös és a karamell, a bőr és az állatminta sugallják. A háromnegyedes ujjú, vékony kötött pulóver elől keresztben rafinált hajtásokkal hangsúlyozza a karcsú derékvonalat. Telt, vörösborra emlékeztető színe a magas sarkú, velúrbőr bokacsizmában köszön vissza. A karamellszínű bőrdzseki ún. motoros fazonja tovább „vadítja”  az összképet. A táska a kabátka jellegét hangsúlyozza. A kiegészítők borostyán-fekete színei a telt tónust, míg ocelot mintája a vadállatias színezetet fokozzák.

 

ROMANTIKUS

A romantikus jelleget elsősorban a puha angóra pulcsi nagyméretű, buja virágmintája képviseli. További finom részlet a balerinacipő masnija, a nyaklánc és fülbevaló gyöngyeinek kerekdedsége és a táska bugyor jellege. Mindez pedig csupa-csupa pink! Nőies és feltűnő stíluskísérő a vállon lazán átvetett, pihe-puha, csipkézett szegélyű pelerinkendő szintén pinkben.

 

SPORTOS

Hosszabb utazásra, kirándulásra, de egyéb szabadidős programra is kiválóan bevethető a már jól ismert szoknya sportos kiegészítőkkel. A fűzöld pamut pulcsi nemcsak meleg, de kényelmes is. Az elejét díszítő, nagyméretű minta narancs színeivel harmonizálnak a kiegészítők, mint a kényelmes sportcipő, a hűvös szél ellen védő kendő és baseball sapka, valamint a hasznos karóra. Melegítő réteget a vastag, csavart mintával díszített, cipzárral záródó kötött kardigán biztosít. Magasított gallérja a fázósak kedvencévé teheti. A táska ez esetben nem lehet más, mint a kezeket szabadon hagyó, virágmintás steppelt hátizsák, ami nemcsak az iratokat, de az egész napi elemózsiát is képes elnyelni.

 

Neked melyik összeállítás tetszik a legjobban?

Üdv.: Inci

Legyél képben, legyél naprakész!

Töltsd le az ingyenes anyagainkat!

Nézz szét az ingyenes anyagaink között és válogass közöttük kedvedre.

  • Tedd próbára a tudásod online tesztjeink segítségével
  • Hasznosítsd a letölthető tanulmányokban leírtakat. 

Kérj értesítést a legfrissebb bejegyzésekről

Iratkozz fel a heti értesítőre,
hogy le ne maradj az újdonságainkról.

CSATLAKOZZ!
Változókor Klub Társalgó

Nincs senki, akivel beszélhetnél?
Nem értenek meg?
Vagy egyszerűen csak szeretnél egy elfogadó közösség tagja lenni?

Csatlakozz a Változókor Klub Társalgó zártkörű Facebook közösséghez!

Ez egy zárt csoport, ahol mi nők egymás közt vagyunk.
Itt kibeszélheted a változókorral kapcsolatos nehézségeidet, választ kaphatsz a kérdéseidre és számíthatsz nőtársaid támogatására.

Facebook