HŐHULLÁM: A TUDAT TISZTULÁSA

Szerző: | LÉLEK, NŐI EGÉSZSÉG, VÁLTOZÓKOR

A bepárlásnak nevezett kémiai eljárás során a folyadékokból elpárologtatják a haszontalan anyagokat, így az értékes, szilárd anyag marad vissza. A nők életében az egyik jellegzetes változókori tünet bizonyos értelemben hasonlít a bepárláshoz. A főként a perimenopauza időszakára jellemző hőhullámok jelképesen felfoghatók úgy is, mint egyfajta öntisztulás. A hőhullámok által a nők eltávolítják magukból a számukra már értéktelen, haszontalan gondolatokat, érzéseket. Ez által képletesen megszabadulnak a múlt értéktelenné vált lenyomataitól, hogy immár megtisztulva léphessenek át életük újabb szakaszába.

A tudat hőhullámokkal való tisztításának gondolata – bevallom – nem az én fejemből pattant ki. Létezik egy jóga irányzat, a Tummo, amely a tibeti jóga egyik módszere. A keleti gyógyító módszerek központja az a nézet, mely szerint az emberi testet – a fizikai alkotórészeken túl – átszövi egy leheletfinom, szemmel láthatatlan, könnyed erőtér, amelyben az életenergia áramlik.

A Tummo jóga gyakorlása során az emberi test eme finomenergia rendszerét, az ún. nádikat koncentrált légzőgyakorlatokkal élénkítik, hogy elősegítsék az energiaáramlást. A Tummo meditációs gyakorlatának kísérő jelenségeként hatalmas belső hő szabadul fel és az egész test hőfoka megemelkedik. Ez által a gyakorlók képessé válnak uralni a saját belső energetikai folyamataikat. A belső hő intenzitásának növelésével a tudat szennyezett tartalmainak „elégetése”, megtisztítása a cél. Ennek során a gyakorló komplex fiziológiai és pszichológiai változásokat élhet át.

S bár a változókorban lévő nő nem azonos a tibeti szerzetessel, mégis annak tudatában, hogy létezik egy ilyen módszer, sok nő számára a változókor egyik legkellemetlenebb tünete átértékelődhet. Mert mennyivel megnyugtatóbb úgy tekinteni a hőhullámra és az éjszakai izzadásra, mint valamire, ami magasabb szinten hasznunkra válik. Ha már egyszer elfogadjuk azt a tételt, hogy minden fejben dől el, akkor miért ne gondolkodhatnánk így? Ha meg nem is szűnnek a szóban forgó tünetek, talán elviselhetőbbé válnak.

Ez csak egy módon derülhet ki: ki kell próbálni!

A Tummo jógáról bővebben.

Legyél képben, legyél naprakész!

Töltsd le az ingyenes anyagainkat!

Nézz szét az ingyenes anyagaink között és válogass közöttük kedvedre.

  • Tedd próbára a tudásod online tesztjeink segítségével
  • Hasznosítsd a letölthető tanulmányokban leírtakat. 

Kérj értesítést a legfrissebb bejegyzésekről

Iratkozz fel a heti értesítőre,
hogy le ne maradj az újdonságainkról.

CSATLAKOZZ!
Változókor Klub Társalgó

Nincs senki, akivel beszélhetnél?
Nem értenek meg?
Vagy egyszerűen csak szeretnél egy elfogadó közösség tagja lenni?

Csatlakozz a Változókor Klub Társalgó zártkörű Facebook közösséghez!

Ez egy zárt csoport, ahol mi nők egymás közt vagyunk.
Itt kibeszélheted a változókorral kapcsolatos nehézségeidet, választ kaphatsz a kérdéseidre és számíthatsz nőtársaid támogatására.

Facebook