AGYSERKENTŐ ÉTELEK VÁLTOZÓKORBAN (IS)

Szerző: | ÉLETMÓD, TÁPLÁLKOZÁS, VÁLTOZÓKOR

A változókor mintegy 8-10 éves időszakában a hormonális ingadozások következtében számtalan tünet jelentkezhet. A változókori tünetek közül talán az egyik legelkeserítőbb a mentális képességeket érinti. Ez jelentkezhet úgy, hogy hirtelen leblokkol az agyunk, vagy képtelenek vagyunk hosszabb ideig egy dologra figyelni, esetleg tanulási problémákkal küzdünk. Szerencsére ezek a nehézségek a változókor elmúltával többnyire megszűnnek. De addig is törekednünk kell arra, hogy növeljük az agyunk teljesítményét és javítsuk a memóriánkat.

Az agy egy rendkívül bonyolult és erőteljes szervünk, ami a megfelelő működéséhez rengeteg tápanyagot igényel. Ezeket az élelmiszerekkel is biztosíthatjuk. Ez a 9 étel rendszeresen szerepeljen a tányérodon, hogy gondoskodj az agy szükségleteiről és javítsd a szellemi teljesítményedet.

  • A brokkoli magas kolin tartalma elősegíti az új agysejtek kifejlődését. K-vitamin tartalma hozzájárul a kognitív funkciók megfelelő működéséhez és javítja a memóriát. B-vitamin tartalma az idegrendszer optimális energiafelhasználását segíti. A benne található E-vitamin segít a szellemi leépülés és az Alzheimer-kór megelőzésében. A béta-karotin olyan provitamin, ami a reakcióidőt rövidebbé, a felfogóképességet gyorsabbá teszi, és a memóriára is pozitív hatással van.
„]

Az említett élelmiszerek rendszere fogyasztása mellett elengedhetetlen a megfelelő folyadék bevitel, ami jelentősen javítja a koncentrációt és a memóriát.

Legyél képben, legyél naprakész!

Töltsd le az ingyenes anyagainkat!

Nézz szét az ingyenes anyagaink között és válogass közöttük kedvedre.

  • Tedd próbára a tudásod online tesztjeink segítségével
  • Hasznosítsd a letölthető tanulmányokban leírtakat. 

Kérj értesítést a legfrissebb bejegyzésekről

Iratkozz fel a heti értesítőre,
hogy le ne maradj az újdonságainkról.

CSATLAKOZZ!
Változókor Klub Társalgó

Nincs senki, akivel beszélhetnél?
Nem értenek meg?
Vagy egyszerűen csak szeretnél egy elfogadó közösség tagja lenni?

Csatlakozz a Változókor Klub Társalgó zártkörű Facebook közösséghez!

Ez egy zárt csoport, ahol mi nők egymás közt vagyunk.
Itt kibeszélheted a változókorral kapcsolatos nehézségeidet, választ kaphatsz a kérdéseidre és számíthatsz nőtársaid támogatására.

Facebook