EGYSZER VOLT… AZ ÉLET. HORMONOK

Szerző: | HORMON, VÁLTOZÓKOR

Nem mondhatnám, hogy az iskolában rajongtam a biológiáért. Ebben valószínűleg oroszlán része volt a nyugdíj előtt álló tanárnőnek is, akinél kedvetlenebb tanárt azóta sem láttam. Mivel nem volt bennem olthatatlan kényszer a biosz iránt, meg voltunk egymás mellett.

A gyerekkoromból mégis megmaradt egy biológiához szorosan kötődő élmény, mégpedig egy rajzfilm sorozat, amiből valószínűleg sokkal több info maradt meg az agyamban, mint az iskolai órákból. Az Egyszer volt… az élet című sorozatra gondolok.

Ez egy 26 részes francia rajzfilm sorozat, ami az emberi test felépítéséről és működéséről szól. Egy olyan ismeretterjesztő sorozat, ami tényleg oda tudott láncolni a TV elé és mindig alig vártam a következő részt. Ez persze nem akkora csoda, hiszen a sorozatot 1987-ben vetítette a TV. Akkoriban, a két csatorna világában csak hétvégenként sugároztak rajzfilmet. A gyerekeknek szinte ez volt az egyetlen idősáv – az Esti Mesén kívül – amikor kifejezetten nekik készült műsorokat nézhettek. Szóval mindent megnéztem, amit adtak.

Erre a sorozatra is emlékszem, aminek minden egyes része más és más szervet, szervrendszert mutat be. A biológia tankönyv felépítését követve végig veszi a teljes emberi testet. Mindezt a sejtek szintjén meséli el nem csak érhetően, de szórakoztatóan is.

A 23. rész szól a hormonokról. Nem mutatja be a teljes endokrin rendszert, de azért némi bepillantást nyújt a hormonrendszer működésébe.

A sorozat nagy erénye, hogy miközben oktat és ismeretet ad át, mindezt szórakoztatóan teszi. Az ok, amiért ide teszem az éppen az utóbbi. Nagyon megörültem annak, hogy a sorozatot ma is leadja egyik másik csatorna. Jó volt kicsit nosztalgiázni.

 

Üdv.: Inci

 

Kép forrása: KiwiTv

Legyél képben, legyél naprakész!

Töltsd le az ingyenes anyagainkat!

Nézz szét az ingyenes anyagaink között és válogass közöttük kedvedre.

  • Tedd próbára a tudásod online tesztjeink segítségével
  • Hasznosítsd a letölthető tanulmányokban leírtakat. 

Kérj értesítést a legfrissebb bejegyzésekről

Iratkozz fel a heti értesítőre,
hogy le ne maradj az újdonságainkról.

CSATLAKOZZ!
Változókor Klub Társalgó

Nincs senki, akivel beszélhetnél?
Nem értenek meg?
Vagy egyszerűen csak szeretnél egy elfogadó közösség tagja lenni?

Csatlakozz a Változókor Klub Társalgó zártkörű Facebook közösséghez!

Ez egy zárt csoport, ahol mi nők egymás közt vagyunk.
Itt kibeszélheted a változókorral kapcsolatos nehézségeidet, választ kaphatsz a kérdéseidre és számíthatsz nőtársaid támogatására.

Facebook