VÁLTOZTASS: TEREMTS TÖBB LEHETŐSÉGET!

Szerző: | VÁLTOZÓKOR

Azt gondolom, hogy mindenkinek számtalan jó, vagy kevésbé jó lehetőség adódik az életében. Az viszont már más kérdés, hogy azokat a bizonyos kínálkozó lehetőségeket felismeri-e. Meglátja-e az adott helyzetben, üzenetben, találkozásban azt a potenciált, amit ha üstökön ragad, a maga javára is fordíthatja. Ne gondolj nagy dolgokra! Sőt, egy-egy ilyen alkalom a leghétköznapibb és legkiszámíthatóbb módon tűnhet fel. Csak nyitott szemmel kell járnod, hogy amikor eléd toppan, tudd, hogy neked szól. Ehhez azonban elengedhetetlen a változásra való nyitottság, a befogadó attitűd az újra, hogy adott esetben kész legyél lépéseket tenni.

A saját esélyeidet megnövelheted azzal, hogy elébe mész a dolgoknak, amit apró változtatásokkal is előidézhetsz. Már az is hozhat új élményt, ha reggelente nem a megszokott úton, módon jutsz el a munkahelyedre. Vagy a munka végeztével teszel egy kis kitérőt mielőtt haza mennél.

A változások előidézéséhez álljon itt néhány tipp, kedvcsinálóként.

 

Fókuszálj a célodra!

Tudnod kell, hogy hová, mi felé tartasz, hogy eljuthass oda. Egy kormányzás nélküli hajó is csak hánykódik a tengeren. Ha nem is írsz részletes, rövid, közép és hosszú távú célkitűzéseket össze (ahogyan az ma annyira divatos), azért azt mindenképpen tisztázd magadban, hogy mit szeretnél elérni. Mi az, ami fontos a számodra és szeretnéd megteremteni magadnak, a családodnak. Ha tudod, hogy mi az, amit szeretnél, és azért dolgozol, annak érdekében teszel lépéseket, akkor biztosan hamarabb sikerül véghezvinned, mint ha csak hagyod, hogy történjenek a dolgot. Ne bízd a véletlenre álmaid megvalósulását. Tégy meg minden azért, hogy mihamarabb elért a céljaidat.

 

Légy jelen!

Éld át a jelen minden pillanatát. Koncentrálj az „itt és most”-ra. Ne bánkódj a múlton és ne merengj a jövőn. Örülj annak, ami éppen van. Ismerd fel az adott pillanat kínálta lehetőségeket. Helyezkedj bele az aktuális helyzetekbe és mindig az időszerű a feladataidra koncentrálj. Valósítsd meg a tökéletes jelenlét állapotát és éld meg a pillanat nyújtotta lehető legtöbb érzést, fogadj be annyi élményt, amennyi csak lehetséges, miközben gyarapítod tapasztalataidat. A számtalan új impulzus hatására tágul a látótered és olyan dolgokra is rácsodálkozhatsz, amiről eddig fogalmad sem volt.

 

Használd ki az idődet!

A rengeteg feladat, amelyben nap, mint nap helyt kell állnod, arra kényszerít, hogy hatékonyabban használd az idődet. Az elfecsérelt idő ugyanis nemcsak magát az időt rabolja el, de felemészt egy csomó energiát is, amit a hasznos tevékenységekre is fordíthatnál. Szelektálj, és csak azzal foglalkozz, ami valóban megéri, vagy fontos a számodra. A fölösleges vagy időrabló tevékenységektől pedig rövid úton szabadulj meg.

 

Bővítsd a tudásod!

A tanulás vitathatatlanul az egyik legjobb módszer a szellemi gyarapodásra. Ahhoz, hogy bővítsd az ismereteidet, nem kell feltétlenül beülni az iskolapadba. Számtalan egyéb mód is kínálkozik, hogy tágítsd a horizontod. Olvass könyveket, folyóiratokat, szakportálokat, vagy szakértői blogokat. Nézz ismeretterjesztő, vagy dokumentum filmeket. Kutasd fel a téma szakavatott ismerőjét és járj el az előadásaira, vagy hallgass oktató-videókat a YouTub-on. Az időhiány tehát nem lehet kifogás többé, hogy fejleszd magad. Ha nincs lehetőséged arra, hogy elutazz egy-egy tanfolyamra, számtalan on-line tréning áll a rendelkezésedre (elég kedvező áron), amelyek remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy az otthonod kényelmében, akár egy köntösben, asztalra felrakott lábakkal ülve tanulj akkor, amikor az számodra a legalkalmasabb.

 

Fedezd fel a képességeidet!

Volt olyan, amit szerettél volna, de nem mertél belevágni? „ehhez én nem vagyok elég jó, …nincs végzettségem, ….nincs hozzá tehetségem, stb.” S mint tudjuk, „evés közben jön meg az étvágy”. A szunnyadó képességeiddel is így van ez. Ha nem használod, akkor sosem tudod meg, hogy benned van. Próbáld ki magad azokban a tevékenységekben, amelyekkel korábban kacérkodtál. Ha nem is építesz rá mindjárt egy egész egzisztenciát, csináld először tét nélkül, mint egy hobbit. Keress olyan lehetőségeket, ahol kipróbálhatod magad.

 

Találkozz új emberekkel!

Talán fájdalmas ezt kimondani, de előfordulhat, hogy a barátaid, vagy azok az ismerősök, akik nap, mint nap körülvesznek bizonyos szempontból rossz hatással vannak rád. Voltál már úgy, hogy megkérdeztél egy barátot, ismerőst egy adott problémáról, de már előre tudtad, hogy mit fog mondani? Arról van szó, hogy ugyanazok az emberek ugyanazt mondják, gondolják, érzik, ugyanolyan impulzusokat árasztanak. Ahhoz, hogy új hatások, új impulzusok érjenek, új emberek közelségére van szükség. Olyanokra, akiknek még nem ismered a gondolkodását, a válaszait. A régi kapcsolatokat nem kell megszakítanod, hisz fontos részei az életednek. De ha úgy érzed, hogy eleged van a konzerv válaszokból, köss új ismeretségeket. Új lökést adhat az életednek, a problémáid megoldásának, ha másokkal is találkozol, nem csak azokkal, akikkel eddig.

 

Módosíts a gondolkodásodon!

A gondolat teremtő erejéről már sok helyen írtak előttem. Hiszed vagy sem, abban biztosan egyetértünk, hogy a gondolkodásmód, a világlátás jelentős sorsformáló tényező. Befolyásolja a döntéseidet és megalapozza a lehetőségeidet. Ha szeretnéd bővíteni annak az eshetőségét, hogy több hatás érjen, légy nyitottabb. Fogadd el, hogy másképp is működhetnek dolgok, mint ahogy azt eddig gondoltad. Helyezkedj új nézőpontra, és vizsgálj meg egy helyzetet több szempontból is.

 

Melyik javaslatot fogod először kipróbálni?

 

Üdv.: Inci

Legyél képben, legyél naprakész!

Töltsd le az ingyenes anyagainkat!

Nézz szét az ingyenes anyagaink között és válogass közöttük kedvedre.

  • Tedd próbára a tudásod online tesztjeink segítségével
  • Hasznosítsd a letölthető tanulmányokban leírtakat. 

Kérj értesítést a legfrissebb bejegyzésekről

Iratkozz fel a heti értesítőre,
hogy le ne maradj az újdonságainkról.

CSATLAKOZZ!
Változókor Klub Társalgó

Nincs senki, akivel beszélhetnél?
Nem értenek meg?
Vagy egyszerűen csak szeretnél egy elfogadó közösség tagja lenni?

Csatlakozz a Változókor Klub Társalgó zártkörű Facebook közösséghez!

Ez egy zárt csoport, ahol mi nők egymás közt vagyunk.
Itt kibeszélheted a változókorral kapcsolatos nehézségeidet, választ kaphatsz a kérdéseidre és számíthatsz nőtársaid támogatására.

Facebook