VÁLTOZÓKOR. OTT VAGYUNK MÁR?

Szerző: | VÁLTOZÓKOR

Ha az életet egy utazásnak tekintjük, akkor a változókor egy kellemetlen hely, ahol nem feltétlenül érezzük jól magunkat. Az utazási hasonlatot folytatva ide biztosan nem térnénk vissza és nem ajánlanánk senkinek sem jó szívvel. Nincs egyértelmű indulás és az érkezési oldal is bizonytalan. A kettő között is akad váratlan meglepetés szép számmal. Ezért aztán sokkal inkább elképedve, ledöbbenve, és megriadva, mint sem türelmetlenül vagy jóleső izgalommal tesszük fel a kérdést, hogy „ott vagyunk már?” Figyeld, hogy menet közben milyen útjelző táblákkal találkozol az alábbiak közül:

 

HŐHULLÁM

Mindenki vastag pulcsikat, jéger alsót visel, miközben te szinte szaggatod magadról a ruhát és hideg vizes borogatással jársz-kelsz? De legalább sokat spórolsz a fűtés számlán. Ha úgy érzed, hogy begyújtották alattad a pokol tüzét és sosem fog kialudni, akkor változókorba értél.

 

RENDSZERTELEN MENSTRUÁCIÓ

Amikor a nehéz napok meglepetésként érnek. Egy egész drogériányi tamponnal járkálsz, mert ha viszont beköszönt, akkor dől, mint a Niagara vízesés. Máskor meg épp, hogy tiszteletét teszi, vagy mint egy rossz vendég nem akar elmenni… Ha teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor bukkant fel a „nagy vörös”, akkor lehet, hogy változókorba értél.

 

ÉJSZAKAI IZZADÁS

Éjszaka arra ébredsz, hogy alig kapsz levegőt és az ágyad mintha egy ragacsos pocsolyává változott volna? A hajad csapzott – már tudod, hogy reggel hajmosással kell kezdened a napot – és még a lábad száráról is folyik a víz. Ha éjszakánként hálóruhát és ágyneműt kell cserélned, mert annyira izzadsz és e miatt aludni sem tudsz, akkor lehet, hogy változókorba értél.

 

HASPUFFADÁS

Úgy érzed, hogy egyik pillanatról a másikra egy egész hőlégballon növekszik a hasadban és keresed a kapaszkodókat, mert nem sokon múlik, hogy elemelkedj a földtől? Esetleg az utasok aggódó tekintettel adják át a buszon a helyet, mert mindenórás kismamának néznek? Amikor minden ok nélkül felpuffadsz, mint akit bicikli pumpával pumpálnak, lehet, hogy változókorba értél.

 

HANGULATINGADOZÁS

Az egyik pillanatban még Bambiként a légynek sem tudnál ártani, majd minden átmenet nélkül egyszer csak előtör belőled Godzilla és meneküljön ki merre lát! Amikor egy csomó „ezt nem kellett volna” helyzetbe kerülsz és úgy szeretnél csak 5 percig valaki más lenni, na akkor sanszos, hogy változókorba értél.

 

ALVÁSZAVAR

Amikor már betéve tudod az éjszakai TV műsort, azon gondolkodsz, hogy egy kis mellékesért vállalhatnál éjszakai portás műszakot és még a kakast is te ébreszted? Rendszeresen felébredsz hajnali 2-3 órakor és ötnél előbb nem tudsz elaludni, de akkor meg minek, mert mindjárt csörög a vekker. Ha rendszeresen rendszeresen éjszakai bagollyá változol, akkor lehet, hogy változókorba értél.

 

ALACSONY LIBIDÓ

Amikor egy kitömött boxer alsó teljesen hidegen hagy és egy zsák cementben több a szenvedély, mint benned… Ha az orgazmus egy szép emlékként a távoli ködbe vész, akkor lehet, hogy változókorba értél?

 

HAJHULLÁS

A párnád, a fürdőszoba tele van hajjal és még a levesből is sikerül kihalászni egy-egy hajszálat. Abból pedig, ami a hajkeféden maradt simán nyithatnál egy paróka szalont? Ha a fejeden kívül egyre több helyen megtalálhatók a hajszálaid, akkor lehet, hogy változókorba értél.

 

MEMÓRIA ZAVAR

Jaj, hogy is hívják?! Nnna, a nyelvemen van… Mit is akartam…

 

FÁRADÉKONYSÁG

Amikor alig vonszolod magad, mert a végtagjaid olyanok, mintha ólomból volnának. Az agykerekeid, mint a lassított felvétel épp, hogy mozgásban vannak. Nincs az a koffein mennyiség, ami fel tudna pörgetni, akkor lehet, hogy változókorba értél.

 

INKONTINENCIA

Egy csepp két csepp, öt csepp, meg tíz, olvad a jégcsap, csepereg a víz. Amikor azt kívántad, bárcsak újra kezdhetnéd, nem pont erre gondoltál… Amikor azon kapod magad, hogy a felnőtt pelenkákat nézegeted a drogériában, akkor erős a gyanú, hogy változókorba értél.

 

Na, mi újság? Mennyi volt meg? Ha eddig legalább hárommal találkoztál, akkor bizony ott vagyunk már! túl az Óperencián.

 

Üdv.: Inci

Legyél képben, legyél naprakész!

Töltsd le az ingyenes anyagainkat!

Nézz szét az ingyenes anyagaink között és válogass közöttük kedvedre.

  • Tedd próbára a tudásod online tesztjeink segítségével
  • Hasznosítsd a letölthető tanulmányokban leírtakat. 

Kérj értesítést a legfrissebb bejegyzésekről

Iratkozz fel a heti értesítőre,
hogy le ne maradj az újdonságainkról.

CSATLAKOZZ!
Változókor Klub Társalgó

Nincs senki, akivel beszélhetnél?
Nem értenek meg?
Vagy egyszerűen csak szeretnél egy elfogadó közösség tagja lenni?

Csatlakozz a Változókor Klub Társalgó zártkörű Facebook közösséghez!

Ez egy zárt csoport, ahol mi nők egymás közt vagyunk.
Itt kibeszélheted a változókorral kapcsolatos nehézségeidet, választ kaphatsz a kérdéseidre és számíthatsz nőtársaid támogatására.

Facebook