A VÁLTOZÓKOR A LELKI ÉBREDÉS IDEJE?!

Szerző: | LÉLEK, VÁLTOZÓKOR

Az élet tele van változással. A nők életében az egyik ilyen sorszerű változás a változókor. Mint ahogyan az igaz mindenre az életben, a változókorra is mindannyian másképp reagálunk. Vannak, akik egyszerűen csak tudomásul veszik és az életük egyik állomásaként tekintenek rá. Vannak viszont, akik veszteségként élik meg: a fiatalságuk, elvesztésének, a lehetőségek és kilátások végének tekintik. Úgy érzik, a testük cserben hagyta őket. Valójában a változókor egy átmenet, amely több különböző szinten zajlik.

A változókor nem betegség

A változókor egy életszakasz, amelynek a menopauza a központi eseménye. A menopauza az utolsó menstruáció időpontját jelöli. Ennek meghatározása azonban csak utólag lehetséges, hiszen 12 egymást követő, vérzés nélküli hónap után lehet csak kijelenteni, hogy a menopauza bekövetkezett. Ennek velejárója a termékenység megszűnése. Ez az, amit sokan tragédiaként fognak fel, a nőiességük elvesztését látják benne. De ha jól bele gondolunk, akkor beláthatjuk, hogy a menopauza a természet ajándéka. Mert hát ki szeretne 70 évesen is a menzesszel bajlódni és a terhességtől rettegni?

A változókor a megkönnyebbülés ideje

A menstruáció elmaradása a szexuális életben megkönnyebbülést hozhat. Azok a nők, akiknek már nincs menstruációja gyakran arról számolnak be, hogy a szexuális életük új szintre emelkedett. A fogamzásgátló módszereket elhagyva felszabadultan élhetnek nemi életet. Nem kell többé a nem kívánt terhesség miatt aggódniuk.

A változókor lehetőség önmagunk kibontakoztatására

A változókor jóval többet jelent, mint a havi ciklus megszűnése. Ez a fizikai termékenységi ciklus vége, de a kozmikus termékenység kezdete. Elérkezett az ideje, hogy leszakítsuk az évekig tartó tanulás és kemény munka gyümölcsét. Most végre lehetőségünk nyílik arra, hogy felfedezzük az eddigi életünk során összegyűjtött erőforrások hatalmas mennyiségét és hasznosítsuk azokat a személyes fejlődésünkért. Szellemi és fizikai erőnk teljében végre tehetünk valamint a személyes vágyaink, régen dédelgetett álmaink megvalósításáért. Vagy kipróbálhatjuk magunkat valami egészen új, szokatlan területen, találhatunk egy új hobbit magunknak.

A változókor a női bölcsesség szakaszába való belépés kapuja

Amikor testünkben a hormonok újra rendeződnek, a fizikai teljesség fokozatosan csökken. Ezzel párhuzamosan pszichológiai és lelki változások is zajlanak bennünk. Elérkezett a lélek kiteljesedésének ideje, ami felébred a szendergés időszakából és elkezdheti végre valódi útját. Ha felismerjük és értékeljük a bennünk rejlő spirituális potenciált, elérhetünk egy magasabb tudatszinthez. Amint kapcsolatba lépünk a létünk mélyéből eredő ősi tudással, eljuthatunk a női bölcsesség megtapasztalásához.

Az átalakulás megkönnyítése érdekében fogadd el, ami veled történik. Vonulj vissza a világtól és tölts egy kis időt magadban. Csendesedj le és hagyd a benned lévő női energiát szabadon áramolni. Légy nyitott a változásra és éld meg életed új, izgalmakkal és élményekkel gazdag szakaszát.

Legyél képben, legyél naprakész!

Töltsd le az ingyenes anyagainkat!

Nézz szét az ingyenes anyagaink között és válogass közöttük kedvedre.

  • Tedd próbára a tudásod online tesztjeink segítségével
  • Hasznosítsd a letölthető tanulmányokban leírtakat. 

Kérj értesítést a legfrissebb bejegyzésekről

Iratkozz fel a heti értesítőre,
hogy le ne maradj az újdonságainkról.

CSATLAKOZZ!
Változókor Klub Társalgó

Nincs senki, akivel beszélhetnél?
Nem értenek meg?
Vagy egyszerűen csak szeretnél egy elfogadó közösség tagja lenni?

Csatlakozz a Változókor Klub Társalgó zártkörű Facebook közösséghez!

Ez egy zárt csoport, ahol mi nők egymás közt vagyunk.
Itt kibeszélheted a változókorral kapcsolatos nehézségeidet, választ kaphatsz a kérdéseidre és számíthatsz nőtársaid támogatására.

Facebook