VÁLTOZÓKOR KLUB

RÓLAm

Természetes változókor

A változókort a női lét természetes velejárójának tartom. Ezért a jelentkező problémák megoldásához is természetes módszereket javaslom.

tudatos változókor

Az ismeretek bővítése, a tudás megszerzése elengedhetetlen, mert elvezethet az állapotunk beazonosításához és a személyre szabott gyógymód megtalálásához.

örömteli változókor

Hiszem, hogy a kisebb-nagyobb kellemetlenségek ellenére a változókornak is vannak előnyei és a hormonviharban is ki lehet hozni magunkból a legjobbat.

Az Alapítóról

Ismerj meg!

Az én történetem

Szia! Hrutka Inci vagyok a Változókor Klub alapítója.

Nekem 43 éves koromban kezdődött. Erre azonban csak utólag jöttem rá, mert az első jeleknek akkor még nem tulajdonítottam jelentőséget.

Aztán amikor már egyértelművé vált, hogy a változókorral állok szembe, kezdtem keresni a megoldást, hogy a tüneteimet enyhítsem és normális életet élhessek.

Többféle terméket kipróbáltam, de egyik sem vált be igazán. Mivel az életem szinte pokollá vált, hajtott a kényszer, hogy találjak valamit, ami segít. Ezért egyre mélyebbre ástam magam a hormonok, a táplálkozás, a testmozgás, a gyógynövények és a különféle terápiák világában. Így jutottam el a hagyományos kínai gyógyászat módszereihez, amivel nem csak az életminőségemet tudtam jelentősen javítani, de új hivatásomul is választottam.

”Bővebben

Hat évvel ez előtt kezdődött minden. Valójában már sokkal előbb, de erre csak utólag jöttem rá, mert az első jeleknek akkor még nem tulajdonítottam jelentőséget. Hat éve viszont (egy nagyon erős érzelmi trauma miatt) teljes erővel berobban az életembe. Szinte mindent megtapasztaltam, ami a szakirodalomban szerepel: PMS, amit korábban nem ismertem. Rendszertelen menstruáció, őrületesen erős vérzéssel. Folyton kivert a víz, pedig világ életemben fázós voltam. A pihentető éjszakai alvásnak hosszú időre búcsút mondtam. Mostanra viszont tudom milyen izzadtságban úszva ébredni, majd kialvatlanul napról napra egyre fáradtabban lézengeni. De a legfájóbb az volt, hogy úgy éreztem, az agyam cserben hagy. A mondat közepén elfelejtettem mit akartam mondani. Nem jutottak eszembe alapvető dolgok. Alig tudtam három összefüggő mondatot elmakogni. Nem akartam elfogadni, hogy ilyen viharvert állapotba kerültem.

Elkezdtem keresgélni a megoldást. Elsőként azzal szembesültem, hogy a változókornak nagyon kevés az irodalma. Van ugyan néhány könyv, de többnyire általánosságokat tartalmaznak. Arról, hogy mihez kezdjen egy nő, ha változókorba lépett, minimális információt találtam. Arról pedig, hogy hogyan készüljön fel rá, egyáltalán semmit.

Gondoltam, akkor majd a net! De néhány cikken és termékismertetőn kívül alig találtam valamit. Kérdezhetek online nőgyógyásztól, de nekem másra volt szükségem. Azt tudtam, hogy semmilyen mesterséges tablettát, beavatkozást nem szeretnék alkalmazni. Ekkor fordult a figyelmem a természetes gyógymódok; gyógynövények, illóolajok, majd a táplálkozás, mozgás és terápiás módszerek, vagyis a természetgyógyászat felé.

Ahogy egyre mélyebbre ástam bele magam a témába, egy új világ tárult elém. Rá kellett jönnöm, hogy a változókornak tőlünk nyugatabbra kifejlett kultúrája van. Ott a nőket nem hagyják magukra a változókor meglehetősen változatos nehézségeivel. Számtalan személyes blog és szakértői weboldal kínál különféle ajánlásokat, módszereket, hogy a nők változókorban is komfortosan érezzék magukat.

Ezt látva született meg bennem az elhatározás; létrehozom a Változókor Klub weboldalt, ahol a saját élményeim és tapasztalataim mellett megosztom mindazokat az információkat, amelyekről úgy gondolom, másoknak is hasznosak lehetnek.

Közben egyre több barátnőm, ismerősöm fordult hozzám tanácsért, amelyek után többnyire pozitív visszajelzéseket kaptam. Ez indított el a felé, hogy a megszerzett ismereteimet tovább bővítsem, ezért egészség és wellness coach, valamint fitoterapeuta képesítést szereztem. Természetgyógyászként a gyógynövények, illóolajok, tápláléknövények, méhészeti termékek, gyógygombák és fűszernövények által igyekszem támogatni a változókori tünetektől szenvedő nőtársaimat. A coaching eszközeinek felhasználásával pedig a lelki megerősítésben kínálok megoldásokat. 

Itt a Változókor Klub weboldalon és a hozzá kapcsolódó közösségi média felületeken igyekszem megosztani az ismereteimet, tapasztalataimat.

HITVALLÁS

Itt a Változókor Klub weboldalon a 2018. március 21-i indulása óta arra törekszem,
hogy kiutat és támogatást nyújtsak a változókor sanyargatásából.

Szándékaim szerint a Változókor Klub egy olyan felület, ahol jó érzés középkorúnak lenni!
Ahol nem kell kényelmetlenül érezned magad a miatt, hogy változókorba léptél.
Hiszem, hogy az élet többi szakaszához hasonlóan a változókor is rengeteg csodás élményt tartogat számunkra.

A Változókor Klub legfőbb feladatA, hogy segítsen a nőknek…

Önelfogadás

megérteni és elfogadni önmagukat.

Tudatosság

megismerni a testükben zajló folyamatokat.

Előrelátás

felkészülni a változásra. 

Öngondoskodás

felvenni a kesztyűt az idő múlásával szemben.

Felelősség

meghozni az életre szóló döntéseket.

Bátorság

merjenek tiszta lappal kezdeni. 

Erő

megtalálni a bennük rejlő őserőt.

Önszeretet

azt az életet élni, amit szeretnének.

Támogatás

egymás erősítésében.

Hit

hinni az álmaikban. 

Önfejlesztés

folyamatos tanulásban, fejlődésben.

Kitartás

kitartani, hogy soha ne adják fel!

Facebook