ÉPP BENNE VAGYOK

ÉPP BENNE VAGYOK

Amint a nők középkorúvá válnak, sokan találkoznak a változókor jeleivel. A változókor jelenségét sok tévhit és rémkép kíséri, ami csak szenvedést okoz a nőknek. Ennek hátterében ott húzódik az a nézet, mi szerint a változókor szoros összefüggésben áll a fiatalság és a termékenység elvesztésével.

A változókort övező tévhitek eloszlatásához összeállítottam egy tanulmányt A változókor mítoszai, avagy 21 tévhit a változókorról címmel. Ha te is szeretnél tisztán látni a változókorral kapcsolatban, akkor töltsd le a tanulmányt!

a változókor mítoszai

A változókor kezdetére nincs pontosan meghatározott időpont. A legtöbb nő a 40-es évek elején, közepén észleli az első tüneteket. Ez alatt az időszak alatt a női test felkészül a reproduktív funkciók teljes megszűnésére. A petefészkek leállása tehát nem egyik napról a másikra következik be. A szervezetnek időre van szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon az ösztrogének és a progeszteron termelés csökkenésével járó hormonhiányos állapothoz. A menopauza (utolsó menstruáció időpontja) bekövetkeztéig átlagosan 4-6 év telik el, de gyakran akár 8-10 évig is tarthat.

Az említett hormonszintek csökkenése a legfőbb oka a változókori tünetek jelentkezésének. A tünetek a lehető legváltozatosabb módon és intenzitással jelentkeznek az érintett nőknél. A leggyakrabban tapasztalt tünetek: menstruációs zavarok, hőhullámok, éjszakai izzadás, hangulatváltozások, álmatlanság.

A jelentkező tünetek kisebb-nagyobb kellemetlenségeket okozhatnak a mindennapokban, némelyek közülük akár ijesztőek is lehetnek a legtöbb nő számára, akiket felkészületlenül ér a változókor. Ennek oka, hogy gyakran nincsenek tisztában a saját testükben lezajló változásokkal, ezért nem tudják, mire számíthatnak. Nem ismerik a tüneteket és azok kezelésének lehetőségeit. Pedig megfelelő tájékozottság, a szükséges életmódbeli változásokkal a változókori viharos évek kíméletessé tehetők, a tünetek pedig jelentősen megszelidithetők.

A változókori túlélőkészlet című e-bookban néhány számomra bevált ötletet, gyakorlati tippet összegyűjtöttem. Ha szükséged van egy kis támogatásra, töltsd le most!

A Változókor Klub weboldalon igyekszem teljes körű tájékoztatás nyújtani a változókorról, az okairól, a jelentkező tünetekről és a tünetekkel járó számos kellemetlenség kezeléséről, valamint a változással való együtt élésről.

Valós információért, hasznos tanácsokért, ötletes praktikákért látogass vissza hozzánk!