VÁLTOZÓKOR: EZ LENNE AZ?

Szerző: | ÉLETMÓD, HORMON, VÁLTOZÓKOR

Épp csak elmúltál 40. Igaz, középkorú lettél, de mégis, inkább fiatalnak tartod magad. Vannak céljaid, vannak álmaid és ezek között nem szerepel az öregség. De valami azért más, mint mondjuk 10 évvel ez előtt.

Akkoriban simán mentek a dolgok, bírtad a gyűrődést. Most meg? Van, hogy már nem futsz a busz után, legfeljebb elkésel. Na és? Vitáznak a kollégák. Te nem szállsz be. Inkább mélyen hallgatsz. Nem hiányzik a veszekedés. Kétség kívül bölcsebb lettél. Másképp látod a Világot, az embereket, az életedet. Élvezed, hogy nyugodtabban kezeled a stresszhelyzeteket. Nem hagyod, hogy apró-cseprő dolgok kibillentsenek. Végre a magad ura vagy.

De várjunk csak!

Van itt valami. Egy aprócska megingás. Hoppá! Megint kezdődik. Először fel sem tűnt. Biztos jobban fűtenek. Vagy megint front van, azét nem tudtál aludni. Meg ott lent is történt valami. Egy kicsit jobban görcsölsz, egy kicsit tovább is tart, meg mintha rapszodikusabbá vált volna az a havi néhány nehéz nap. Szóval mi van veled?

 

Változókor: Ez lenne az?

De hisz’ fiatal vagy Te még ehhez! Igen is, meg nem is. A menopauza ideje átlagosan a 48-52 éves kor között következik be. A menopauza – a tévhittel ellentétben – egyetlen napot jelöl, az utolsó menstruáció időpontját. Az oka pedig a szervezet női hormonjainak (ösztrogén, progeszteron) szintjének csökkenése. Csakhogy ez nem egyik napról a másikra következik be, hanem egy folyamat része. A folyamat pedig esetenként 5-8 év is lehet. Ha ezt a számot levonod az előbb említett átlagból, akkor bizony a változókor már a negyvenes éveid elején jelentkezhet. Akkor most mi van?

 

Üdv a Klubban!

Változókor, változás. A hormonháztartás változása az egész női szervezetre kihat; átalakul a testalkat, a bőr szerkezete, a haj állapota, a csontozat állománya és az egész külső megjelenésed. Mindez pedig befolyásolja a lelki és érzelmi állapotunkat is. Vannak, akik észrevétlenül túljutnak ezen az időszakon. Ám sokunknál a változás éveiben panaszok és nehézségek is előfordulnak szép számmal, amelyek a testet-lelket egyaránt megterhelik. Számunkra a változókor komoly kihívást jelent.

A krízis felkészültséggel elkerülhető. A félelmeket túlnyomó részt ugyanis a bizonytalanság és az ismerethiány okozza. Ezért a felvilágosítás és az összefüggések ismerete változókorban is sokat lendíthet a nagyobb magabiztosság és önbizalom elérésében.

 

A változókor nem a hanyatlás, hanem a tökéletesedés ideje.

 

Változókor Klub

Azért indítottam el a Változókor Klub weboldalt, hogy tudatosítsam a nőkben: A változókor nem a hanyatlás, hanem a tökéletesedés ideje! Egyszerűen elérkeztünk egy korszakhoz, amit a szervezetünk egy részének hiányossága okoz, de attól még nem leszünk kevesebbek! Emberként, nőként továbbra is érünk, fejlődünk, s ha nem hagyjuk, a haladás egyáltalán nem áll le!

Az a célom, hogy hozzásegítselek ahhoz, hogy egészségesen és pozitív felfogással éld meg a változás korát. Itt a Változókor Klub weboldalon…

  • ösztönözni szeretnélek arra, hogy ne félj a változástól, hanem egy új életszakasz megteremtésének lehetőségeként éld meg.
  • megmutatom hogyan gondoskodhatsz mozgással, egészséges táplálkozással, természetes ösztrogénekkel és különböző lazító módszerekkel a testi-lelki jóllétedről.
  • gyakorlatias ötleteket kínálok a hétköznapok kényelmesebb megéléséhez.
  • tanácsokat nyújtok az ápolt és esztétikus külső megteremtéséhez.
  • megtudhatod milyen tünetekre számíthatsz és hogyan tudsz azokon önmagad is úrrá lenni.
  • a közzétett tartalmak alapján felismered, hogy mikor van szükség orvosi segítségre.

Mindezt nem kívülállóként, hanem sorstársként teszem.

S ha már változás, akkor legyen gyökeres! Ne akarj csak úgy átesni rajta! Törekedj arra, hogy a változókornak ne elszenvedője, hanem aktív alakítója legyél. Rajta, változtass Te is! Tanulj, fejlődj, próbálj ki új dolgokat, alakíts ki új szokásokat, rendezd át az otthonodat, változtass a megjelenéseden. A változás éveit fordítsd a magad javára!

 

 

Üdv.: Inci

Legyél képben, legyél naprakész!

Töltsd le az ingyenes anyagainkat!

Nézz szét az ingyenes anyagaink között és válogass közöttük kedvedre.

  • Tedd próbára a tudásod online tesztjeink segítségével
  • Hasznosítsd a letölthető tanulmányokban leírtakat. 

Kérj értesítést a legfrissebb bejegyzésekről

Iratkozz fel a heti értesítőre,
hogy le ne maradj az újdonságainkról.

CSATLAKOZZ!
Változókor Klub Társalgó

Nincs senki, akivel beszélhetnél?
Nem értenek meg?
Vagy egyszerűen csak szeretnél egy elfogadó közösség tagja lenni?

Csatlakozz a Változókor Klub Társalgó zártkörű Facebook közösséghez!

Ez egy zárt csoport, ahol mi nők egymás közt vagyunk.
Itt kibeszélheted a változókorral kapcsolatos nehézségeidet, választ kaphatsz a kérdéseidre és számíthatsz nőtársaid támogatására.

Facebook