TAVASZI MEGÚJULÁS 40 FELETT

Szerző: | MEGJELENÉS, VÁLTOZÓKOR

A 40 fölötti nőknek egyre nagyobb odafigyelésre van szükségük ahhoz, hogy megőrizzék fiatalos és egészséges külsejüket. A tavasz a természetben a nagy átalakulás időszaka, de mi emberek, nők is ilyenkor változunk a legtöbbet. A ruhatárunkat lecseréljük, a vastagabb holmikat felváltják a vékonyabb, lengébb ruhadarabok. A megváltozott fényviszonyok, az emelkedő hőmérséklet miatt nem csak a ruhatárunkat, hanem a testünket is fel kell készítenünk a tavaszi időszakra.

Íme néhány tipp a tavaszi változások megkezdéséhez:

 

#1. Lábápolás

A csizmát felváltja a szandál, a téli hónapokban rejtett körmök egyszer csak láthatóvá válnak. A nadrágot felváltja a szoknya, a sötét, vastagabb szálú, vagy pamut harisnyanadrágot világosabb árnyalatúra, vékonyabb szálúra cseréljük. Ez pedig rögtön felveti a szőrszálak problémáját, amit a téli ruházat jótékonyan elfedett. Úgyhogy melegítheted a gyantát, vagy élesítheted a borotvát! Le a szőrszálakkal!

Aki eddig nem tette, annak ideje törődni a lábfejével is. Most kell időpontot kérni a pedikűröstől, aki egy-két alkalom után rendbe teszi a lábakat. Megszabadít a bőrkeményedéstől, formázza és ápolttá teszi a láb körmeit. Egy friss tavaszi színű, gyöngyház fényű lakkal pedig szinte újjá varázsolja a körmeinket.

Még mindig a lábaknál maradva: Egy bizonyos kor után a láb bőre szárazzá válik. Ezt a jelenséget a fehér porszerű bőrhámlás teszi látványossá és – valljuk be – ez nem túl esztétikus. Testradír és egy mosdókesztyű segítségével először szabadulj meg a fellazult bőrrétegtől, majd ápold a bőröd vitaminos, tápláló krémmel, testápolóval. Néhány csepp olajjal (pl.: argán, csipkebogyó) fokozhatod a hatást.

 

#2. Kézápolás

Az arcbőr mellett a kezünk van kitéve a legtöbb környezeti behatásnak. Télen a hideg, a szél miatt kiszárad, kirepedezik. A mosogatás miatt elgyötörtté válik. Ezért elengedhetetlen a hidratáló kézkrémek használata. Súlyosabb esetben is látványos és gyors megoldást jelent a paraffinos fürdő. A kor előre haladtával a kézháton megjelenő pigment foltok, az ún. öreg foltok. Szerencsére már léteznek olyan krémek, amelyekkel megakadályozhatjuk ezt a barnás bőr foltosodást. A gondosan manikűrözött körmök szintén hozzájárulnak a fiatalos és ápolt megjelenéshez. Egy jól megválasztott körömlakkal is elérhetjük, hogy a kezünk fiatalabbnak látszódjon. A könnyed pasztellszínek (rózsaszín, vagy nude) frissebbnek mutatják kezeinket.

 

#3. Bőrápolás

A hideg, fénytelen tél megviseli a bőrt és fakónak, élettelennek tűnhet. Egy alapos gőzölés és radírozás azonban csodákat tehet. A gőzfürdő megnyitja az elzáródott pórusokat, a bőrradír pedig ledörzsöli a szennyeződéseket, elhalt hámsejteket. Az arc bőre láthatóan üdébb, simább és fiatalosabb lesz. A hideg idő elmúltával a sűrűbb arckrémeket váltsák fel a könnyedebb, nagyobb víztartalmú arckrémek.

 

#4. Ajak- és szájápolás

Az ajakápolás elengedhetetlen az egészséges, fiatalos archoz. Az idő múlásával az ajkak petyhüdté válnak, elvékonyodnak, a színük elhalványodik. Ezt megelőzhetjük magas hyaluronsav tartalmú stift rendszeres alkalmazásával. Teltebb ajkakat varázsolhatunk magunknak szájkontúr ceruzával is. A rúzs esetében kerüljük a mély, sötét tónusokat, mert öregítik, megkeményítik az arc vonásait. Válassz inkább az élénkebb, világosabb színek közül.
A sötét, szürke, foltos vagy hiányos fogaktól mindenki idősebbnek tűnik. Mindenképpen fel kell keresni a fogorvost, hogy a fogaink sokáig egészségesek és esztétikusak maradjanak. Rengeteg fogfehérítő termék van a piacon, amelyek sokat segíthetnek abban, hogy fiatalos legyen a mosolyunk.

 

#5. Smink

40 fölött kerüld el a divat szélsőségeit és az erős színeket! A fiatal vonások még elviselik a rikító sminket, de egy középkorú nőnél előnytelenül kihangsúlyozza a finom vonalak és ráncokat. Ezek elsimíthatók finom színekkel és minőségi kozmetikumokkal. A könnyű, fényvisszaverő részecskéket tartalmazó alapozók és korrektorok visszaverik a fényt a bőr felületéről, amitől elevenebbnek látszik a bőr és elfedik a problémás területek, így a finom ráncokat és a szem alatti karikákat. A púderrel vigyázz, mert ahová sok kerül, ott megül a ráncokban és kiemeli azokat! A középbarna, szürke vagy szürkésbarna színű szemhéjpúder természetesen hat. Fontos, hogy szépen mosd össze a szem körüli határvonalakat, mert a szem közvetlen közelében az éles vonalak zord, barátságtalan tekintetet kölcsönöznek. Az idővel megfakult bőr miatt az addig bevált fekete szemceruza és szempillafesték túl erőssé válhat. Halványabb színekkel (szürke, barna) kedvezőbb hatást érhetsz el. A szemöldök keretet ad az arcnak, ezért fontos, hogy az arc formájához legyen igazítva. Idővel azonban megfakulhat, megritkulhat. Ez esetben választhatod a tartós szemöldökfestést, amit a kozmetikus tökéletesen elkészít. Otthoni megoldásként a por állagú szemöldök festék a legjobb, mert ettől nagyon természetes lesz a hatás, pláne, ha ferde ecset segítségével dolgozzuk el. A pirosítóknál is válaszd a természetes színeidhez illő színezőt, bronzosítót, ami kiemeli a vonásaidat.

 

#6. Hajápolás, frizura

A télen hosszabbra hagyott haj az enyhébb időben fölöslegesen melegít. Főképp azoknak okozhat ez kellemetlenséget, akik hőhullámoktól szenvednek. Olyankor a nyakba lógó haj különösen fullasztóan hat. Az egyre melegebb napok elviselésének megkönnyítését nagyban segítheti egy rövidebbre vágott frizura. Nem beszélve arról, hogy egy jól eltalált fazon lágyítja a vonásokat és akár éveket fiatalíthat. A haj színének megváltoztatása már egyáltalán nem jelent problémát. Az ősz hajszálak elfedésével, a lenövés megszűntetésével és a megszokottól világosabb, élénkebb szín választásával éveket nyerhetünk.

 

#7. Fényvédelem

A kevesebb ruha miatt szabadon váló bőrfelületeket közvetlenül éri a napsütés. A télen kifakult bőr fokozottan érzékeny főként a tavaszi erős napsugarakra. A bőrünk nem csak a idő múlása miatt veszít rugalmasságából és ráncosodik, de a napfény is erősen befolyásolja az állapotát. Az erős napsugárzás ugyanis károsítja a bőr szerkezetét, és idő előtt beindítja az öregedési folyamatokat. E mellett hozzájárul a tág pórusok, a májfoltok kialakulásához. A bőrsejtek napégés miatti károsodása visszafordíthatatlan folyamat. A fényvédelem tehát minden életkorban fontos, de 40 felett fokozott odafigyelésre van szükség, hogy megőrizzük bőrünk fiatalságát. Szerencsére rengeteg fényvédő termék áll rendelkezésre a magas faktorszámú naptejektől a fényvédővel ellátott hidratáló arckrémekig.

 

Szép tavaszi napokat kívánok!

Üdv.: Inci

Legyél képben, legyél naprakész!

Töltsd le az ingyenes anyagainkat!

Nézz szét az ingyenes anyagaink között és válogass közöttük kedvedre.

  • Tedd próbára a tudásod online tesztjeink segítségével
  • Hasznosítsd a letölthető tanulmányokban leírtakat. 

Kérj értesítést a legfrissebb bejegyzésekről

Iratkozz fel a heti értesítőre,
hogy le ne maradj az újdonságainkról.

CSATLAKOZZ!
Változókor Klub Társalgó

Nincs senki, akivel beszélhetnél?
Nem értenek meg?
Vagy egyszerűen csak szeretnél egy elfogadó közösség tagja lenni?

Csatlakozz a Változókor Klub Társalgó zártkörű Facebook közösséghez!

Ez egy zárt csoport, ahol mi nők egymás közt vagyunk.
Itt kibeszélheted a változókorral kapcsolatos nehézségeidet, választ kaphatsz a kérdéseidre és számíthatsz nőtársaid támogatására.

Facebook