TRÜKKÖK A MAGASABB ÉS KARCSÚBB SZILUETTÉRT

Szerző: | MEGJELENÉS, VÁLTOZÓKOR

A változókor egyik kellemetlen mellékhatása a növekvő testsúly. Ilyenkor a nők hajlamosak hirtelen 5-6, vagy annál több kilót is magukra szedni. A másik kellemetlenség a korral járó zsugorodás. Ennek hátterében a csontritkulás állhat. Ilyenkor jöhet a diéta és a testmozgás, de ezek sajnos nem hoznak azonnali eredményt.

Amíg sikerül a testünket átformálni, az öltözködésünkkel befolyásolhatjuk a testük összképét. Van ugyanis néhány olyan trükk, amelyek optikai csalódásként segítenek becsapni a szemet és magasabbnak, vékonyabbnak mutatnak.

A következőkben mutatok néhány tippet, hogy ezt a hatást hogyan érheted el, ha hasonló problémával küzdesz.

 

#1. ÁLLJ EGYENESEN!

Húzd ki magad és figyelj oda a helyes testtartásra; vállak leengedve, hátra húzva, mellkas előre, has behúzva, fej felemelve. Centiméterekkel lehet magasabb az, aki kihúzza magát. De nem csak a magasságot befolyásolja, ha valaki egyenesen tartja magát. A jó testtartástól magabiztosabbnak és fiatalabbnak látszunk.

 

#2. KEZDJÜK AZ ALAPOKNÁL!

A ruhatár alapja a fehérnemű. Egy rosszul megválasztott melltartó, vagy bugyi tönkre teheti a megjelenést. A melltartó nem csak a melleket emeli meg. A megfelelő méret és a jól beállított pántoknak köszönhetően láttatni engedi a derekat. Ezzel – ha a mérleg nem is – a tükör legalább tíz kilóval kevesebbnek mutat.

 

#3. MEGFELELŐ MÉRET

Győződj meg róla, hogy a ruháid megfelelő méretűek. Ugyanis mind a nagyobb méretű, mind pedig a kisebb, szűk ruhák szélesítenek, kövérítenek. Viselj olyan ruhákat, amelyek követik az alkatodat és lágyan körül ölelnek.

 

#4. NYAKKIVÁGÁS

A nyakkivágás egy kényes kérdés. Mint tudjuk, a nyak vékony bőre elsőként árulkodik arról, hogy nem vagyunk már húsz évesek. A megereszkedett toka sem nyújt fiatalos látványt. Éppen ezért az az általános nézet, hogy ötven körül jobb, ha eltakarjuk. Pedig a V-nyakú felsők nyújtják a nyakat, az alakot. Akit zavar, hogy már nem kifogástalan a nyaka, vagy a dekoltázsa, viseljen galléros blúzt, amit nem gombol be állig. Ezzel is elérheti a mélyebb, V alakú nyakkivágást, ami ráadásul még sejtelmesebb, fiatalosabb megjelenést is kölcsönöz.

 

#5. HOSSZÚ LÁBAK

A capri nadrág, a midi szoknya, vagy a bokacipő optikailag mind-mind lerövidítik a megjelenést. Ezek helyett válassz inkább legalább bokáig érő nadrágot, a szoknya hossza vagy bokáig érjen, vagy térd fölött végződjön. A lábbeli legyen nude színű, ami testszínű harisnyával, nadrággal szintén nyújtja a lábakat.

 

#6. KABÁT, DZSEKI

A kabátok, dzsekik, kardigánok legjobb hossza, amikor a csípő és a comb felső részéig érnek. Mint már előbb is írtam a magas, karcsú megjelenés titka, ha több látszik a lábakból.

 

#7. SZÍNEK

Az eltérő, sötétebb-világosabb színek szinte kettévágják az alakot. Ugyanazon szín árnyalatainak keveréke vagy tetőtől talpig egy szín viselése egységesebb képet mutat és nyújtja az alakot. A lábakat hosszítja, ha a harisnya a szoknya vagy a cipő színéhez igazodik.

 

#8. MINTÁK

Ami a mintákat illeti, a vertikális nyújtás érdekében a legjobb hatás apró mintákkal, vagy keskeny, függőleges csíkozással érhető el.

 

Ezekkel az egyszerű, de hatásos trükkökkel keskenyebb és magasabb sziluettet érhetsz el.

 

Üdv.: Inci

Legyél képben, legyél naprakész!

Töltsd le az ingyenes anyagainkat!

Nézz szét az ingyenes anyagaink között és válogass közöttük kedvedre.

  • Tedd próbára a tudásod online tesztjeink segítségével
  • Hasznosítsd a letölthető tanulmányokban leírtakat. 

Kérj értesítést a legfrissebb bejegyzésekről

Iratkozz fel a heti értesítőre,
hogy le ne maradj az újdonságainkról.

CSATLAKOZZ!
Változókor Klub Társalgó

Nincs senki, akivel beszélhetnél?
Nem értenek meg?
Vagy egyszerűen csak szeretnél egy elfogadó közösség tagja lenni?

Csatlakozz a Változókor Klub Társalgó zártkörű Facebook közösséghez!

Ez egy zárt csoport, ahol mi nők egymás közt vagyunk.
Itt kibeszélheted a változókorral kapcsolatos nehézségeidet, választ kaphatsz a kérdéseidre és számíthatsz nőtársaid támogatására.

Facebook